In dit artikel wil ik dieper ingaan op het parfummerk: Juliette has a Gun. Het is knap hoe Romano Ricci er elke keer weer in slaagt om een parfum te maken die past in het concept Juliette has a Gun. Ik wil wat meer over Romano Ricci vertellen en uitgebreid vertellen over de verschillende parfums van de Classic Collections en waarom elk parfum een toegevoegde waarde voor het merk: Juliette has a Gun heeft. Voor elke vrouw is er wel een geschikt Juliette has a Gun Parfum.

juliette has a gun

De naam: JULIETTE HAS A GUN

Romano heeft zijn  merk: Juliette has a Gun geïnspireerd op het werk van William Sheakspeare: Romeo en Juliette. Echter er zijn moderne contouren. Juliette has a Gun symboliseert vrijheid en onafhankelijkheid. Het geeft vrouwen een denkbeeldig wapen om zich te verweren tegen mannen in het eeuwige gevecht tussen passie, liefde en de geslachten. Dus Juliette heeft een wapen en haar wapen is haar parfum. Maar Juliette heeft ook veel verschillende facetten dus kan ze verschillende parfums dragen.

Romano Ricci

Romano Ricci is de eigenaar van het merk: Juliette has a Gun. Romano is de kleinzoon van de beroemde ontwerpster Nina Ricci. Zeer bekend van bijvoorbeeld het parfum l’Air du Temps. Romano groeide dus op in een wereld van parfums. Daarom is het ook niet vreemd dat hij in 2006 start met zijn merk en heeft hij bewezen niet bang te zijn om in te gaan tegen de regels van de moderne parfumerie.

Romano Ricci

De parfumfles

Het design van de parfumfles is opmerkelijk en laat zien dat de persoonlijkheid van Romano, het hele imago maken van het merk Juliette has a Gun een platform voor vrouwen die niet bang zijn om te provoceren, zichzelf waarderen maar daarbij toch graag vrouw blijven.

De parfums

Romano heeft zijn parfums onderverdeeld in 4 categoriën:

a. Bloemige

Lady Vengeance

Lady Vengeance is het allereerste parfum van de lijn

Lady Vengeance is een eau de parfum voor een uitdagende vrouw, die de kunst van verleiden kent. De Bulgaarse Roos vol doornen smelt samen met patchouly en vanille. Lady Vengeance behoort tot de geurfamilie: Bloemig Chypre. Het parfum bevat in de top: Lavendel en Bergamot, in de basis: Patchouli, Bulgaarse Roos en in de basis: Ambroxan en Vanille.

Gentlewoman

Gentlwoman is voor de vrouw die er altijd in slaagt om indruk te maken. Het is de mannelijke kant van de vrouw. De noten draaien om Neroli Essence, oranjebloesem en een houtachtige basis van musk.. Gentlewoman behoort tot de geurfamilie: Bloemig Citrus en bevat in de top: Neroli, Bergamot, in het hart: Amandel, Cumarine, Oranjebloesem, Lavendel en in de basis: Ambroxan en Musk.

Mad Madame

De naam van Mad Madame is wel heel toepasselijk echt een parfum voor een “Mad Madame” :-). Ze is ontvlambaar en explosief en je twijfelt niet aan haar intenties. Ze maakt de tongen los en ze doet niets liever. Mad Madame is een groene chypre geur die zich ontwikkelt rond de Rose Oxyde, de zwarte bes en de houtige ambroxan. Mad Madame behoort tot de geurfamilie: Bloemig. Het parfum bevat in de top: Roos Oxyde, Ambroxan en Freesia, in de basis: Pioenroos, Patchouli en Tuberoos en in de basis: Witte Musk en Vanille.

Romantina

Romantina is het laatste parfum in de bloemige collectie. Het is een muskachtige compositie waarin een bloemenboeket verwerkt zit van witte bloemen. De naam is ook weer toepasselijk met recht een romantisch parfum. Romantina behoort tot de geurfamilie: Bloemig. Het parfum bevat in de top: Bergamot en Turkse Roos in het hart: Iris Tuberoos, Patchouli en in de basis: Vanille, Witte musk en tonkabonen.

b. Fruitige

MMMM...

 

MMMM….

MMMM… is het parfum waarvan Romano zegt dat hij de naam heeft bedacht toen de geur al was gemaakt, In de klank van het woord MMMM.. ligt een wereld van verborgen genoegen zegt hij die verder gaat dan woorden. Een heerlijk gourmand akkoord van vanille en Neroli, Je kunt er van blijven genieten. MMMM… is een verboden vrucht die zelfs aanbevolen wordt. MMMM… hoort tot de geurfamilie: fruitig gourmand. De top bevat: Neroli, Framboos, en geranium, het hart: Oranjebloesem, Jasmijn, Tuberoos en Irisboter en in de basis: Sandelhout, Patchouli, Karamel en Vanille.

Miss Charming

Miss Charming is het parfum van de maagdelijke heks, provocerend en volgzaam, sensueel en elegant. Het is een vrolijke interpretatie van de Marokkaanse roos, een vleugje wild fruit en musk. Het is een parfum wat onschuld en lichtzinnigheid tot leven brengt. Miss Charming hoort tot de geurfamilie: Bloemig Fruitig. In de top bevindt zich: Marokkaanse roos, in het hart: Wilde bessen en in de basis: Witte musk. Opnieuw een andere verschijning van Juliette.Moscow Mule

Moscow Mule is het meest recente parfum van Romano en is geïnspireerd op de Russische Cocktail “Moscow Mule”. Opnieuw een verrassend parfum van Romano Met een twist van gember, een vleugje limoen voor een splash van frisheid en levendigheid. De dop van de fles verwijst naar de koperen mok waarin de cocktail gepresenteerd wordt. Moscow Mule behoort tot de geurfamilie: Fruitig Citrus. Met in de top: Gember, Limoen en Bergamot, in de hart: Appel, Extreme Amber, Sandalwood, ISO E Super, en in de basis: Ambroxan, Ambretolide, Norlimbanol.

c. Molecules

Not a Perfume

 

Not a Perfume

Not a Perfume is echt 1 van de hardlopers van het merk. De naam impliceert; is het wel een parfum en waarom dan wel? Omdat het maar 1 ingredient bevat; Ambroxan-Cetalox. Het is de vervanging van de zeldzame ambergris. Het heeft muskachtige, houtige en dierlijke tonen. Ze heeft een huideigen sensualiteit die zich bij iedereen weer anders ontwikkelt. Subtiel maar wel langhoudend. Daarbij is het minimalistisch en modern en hypoallergeen. Not a Perfume behoort tot de geurfamilie: Molecules.

Anyway

Anyway is eveneens een eenvoudig maar origineel parfum. Een parfum met maar 15 ingrediënten, terug naar de basis, alleen het beste blijft over. Anyway is voor de vrouw die niet te subtiel wil zijn maar ook niet te imponerend. Het is een melange van musksoorten, houten en bloemige noten. Anyway behoort tot de geurfamilie: Molecules- Bloemig. De top bevat: Lime en Neroli, het hart: Jasmijn en de basis: Ambretolide, Ambroxan en Hedione.

Citizen Queen

Citizen Queen is voor de vrouw die niet in woorden te vangen is. Het beslaat de mysterieuze kant van Juliette. Juliette wordt niet alleen gewaagd maar ook intimiderend. Het is een retro-elegante en glamoureuze geur. Citizen Queen behoort tot de geurfamilie: Molecules en de top bevat: Aldehyde en leer, het hart: Bulgaarse Roos en Labdanum en de basis: Iris en Amber.

d. Houtige

Sunny Side Up

 

Another Oud

De naam Another Oud is een grapje van Romano omdat er zoveel Oud geuren uitgebracht zijn en hij het anders wilde gaan doen. Another Oud neemt je mee op reis naar een oriëntaalse wereld maar dan wel de versie 2.0. Het is een mysterieuze, originele geur geworden met een uniek en kenmerkend signatuur. Another Oud behoort tot de geurfamilie: Orientaals hout en de top bevat: Bergamot en Framboos, het hart: Agarhout (oud) en Norlimbanol, de basis: Ambroxan en Musk.

Midnight Oud

Midnight Oud is een eerbetoon aan de oriëntaalse cultuur. Het is een echte oud geur, een mix van luxe amber en verkwikkende patchouli rond de complexiteit en de diepte van oud. In de diepte van de nacht. Midnight Oud behoort tot de geurfamilie: Oriëntaals, hout, kruidg en de top bevat: Saffraan, het hart: patchouli, roos en agarwood en de basis: sandalwood en amber.

Vengeance Extreme

Vengeance Extreme is een krachtigere uitvoering van de Lady Vengeance met meer Patchouli.erin. Het is een chypre geur die haar sensualiteit ontleent aan de bijzondere samenstelling van patchouli, Bulgaarse roos en vanille van Madagascar. Het is een sensueel en vrouwelijk parfum voor een uitdagende en verleidelijke lady. Lady Vengeance Extreme behoort tot de geurfamilie: Hout Bloemig, de Top bevat: Bergamot, Lavendel, het hart: Bulgaarse roos, Patchouli en Hedione en de basis: Ambroxan, Vanille, Witte musk en Labdanum.

Vengeance Extreme

Sunny Side Up

Sunny Side Up is de zomer in een fles. De zomer hoeft nooit te eindigen met Sunny Side Up. Ze geeft een omhullend en comfortabel gevoel net als de zon die je huid verwarmt . Het is een zonnige sluier waar je blij van wordt. Sunny Side Up behoort tot de geurfamilie: Hout, Musk. De top bevat: Amyris, Sandalhout en Jasmijn Vanille, het hart: Sandalhout, Irisboter, Sambac en Jasmijn en de basis: Amber en ISO E Super.

 

SAMENVATTING

Romano Ricci van het parfummerk Juliette has a Gun is er zeer goed in geslaagd om een collectie parfums te creëren die bij heel veel vrouwen aanslaan. Het wapen van Juliette is haar parfum en er is voldoende keuze om elke Juliette een parfum toe te schrijven waar zij zich prettig bij voelt. De parfums zijn onderverdeeld in de categoriën: Bloemig, Fruitig, Molecules, Houtig. Je kunt door de omschrijvingen goed aanvoelen wat de geuren voor je kunnen betekenen. Ontdek zelf welke Juliette jou het beste past. Natuurlijk kunnen er ook meerdere Juliette Parfums zijn die je aanspreken. Immers Juliette heeft ook verschillende facetten, dan is ze uitdagend, dan weer stoer en mannelijk, dan weer een maagdelijke heks.

 

Juliette has a Gun