In dit artikel kun je lezen hoe het komt dat Lampe Berger zo goed werkt en het eigenlijk een product is wat in geen enkel huishouden zou moeten ontbreken. Ik vertel je een stukje geschiedenis over Lampe Berger, vertel je hoe ik er toe gekomen ben het te gaan verkopen. En natuurlijk geef ik je een aantal tips en weetjes die belangrijk zijn.

Onze winkel zijn we gestart in augustus van 2006 en voor dat het zover was zijn we ook naar beurzen geweest waaronder de Tradecenter in Utrecht. Daar liepen we tegen een stand aan waar ze Lampe Berger verkochten. Wij kenden het product zelf niet en hebben natuurlijk uitleg gekregen en besloten om het te gaan verkopen in onze winkel. Gelukkig was er in Maassluis nog geen verkooppunt. Omdat wij een kleine winkel zijn kunnen wij onze klanten goed uitleg geven over de producten, zo ook over Lampe Berger. Vanaf het begin is de verkoop een groot succes geweest en hebben we nooit geen spijt gehad dat we er mee begonnen zijn.

Stukje Geschiedenis

Lampe Berger kent een lange historie al vanaf 1898. Maurice Berger vond namelijk een diffusiesysteem met katalyse uit en vroeg er octrooi op aan. In eerste instantie werd het in ziekenhuizen en sanatoria gebruikt vanwege zijn zuiverende werking. Vanaf de jaren ’30 wordt door toevoeging van parfum ook een vorm van plezier toegevoegd. Beroemde gebruikers waren bijvoorbeeld Picasso, Colette en Cocteau.

Geschiedenis Lampe BerferLampe Berger modellen

Wat doet de Lampe Berger nu precies?

Het is een unieke technologie dankzij de exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de Lampe Berger de binnenlucht zoals geen ander systeem. Door de diffusie met katalyse worden de moleculen die verantwoordelijk zijn voor ongewenste geuren (zoals keuken, tabak, dieren enz.) geëlimineerd. Het parfumeren gebeurt dan snel, homogeen en langdurend zelfs in een grote ruimte.

Veilig

Lampe Berger is tegenwoordig een onderdeel van de merknaam Maison Berger Paris. Maison Berger Paris zorgt ervoor dat er regelmatig onderzoeken worden uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium. Deze onderzoeken garanderen dat er geen rook en verspreiding van BTEX (benzeen, tolueen, ethylbenzeen en xyleen) plaatsvindt. Daarom is Lampe Berger veilig is in gebruik voor u als consument. Lampe Berger draagt bij in een verbetering van de kwaliteit van de lucht in huis. Belangrijk in een tijd waarin welzijn een belangrijke plaats inneemt.

 

Lampe Berger EssentielleLampe Berger sfeer foto

TIPS:  hoe de Lampe Berger te gebruiken.

 1. Vul de Lampe Berger maximaal tot de helft. (indien je een ondoorzichtige Lampe Berger hebt kijk dan goed hoeveel je uit de fles neemt.
 2. Gebruik het bijgesloten trechtertje om de Lampe Berger te vullen.
 3. Doe het de vuursteen met het lont in de Lampe Berger en voorkom dat je aan de steen zit (hierdoor kan deze vet worden)
 4. Laat het lont ongeveer 20 minuten doordrenken met de vloeistof in de Lampe Berger
 5. Steek de vuursteen aan en laat de vlam branden zolang nodig is, je ziet wanneer de vlam heel rustig wordt en de de steen mooi licht grijs dat deze op temperatuur is en je de vlam uit kunt blazen.
 6. Plaats altijd de sierdop over de vuursteen wanneer je de vlam uitgeblazen hebt. ( de steen is heet en blijft heet zolang er vloeistof in de fles zit)
 7. Afhankelijk van de grootte van de ruimte (30 min per 12 m2 ) laat je de Lampe Berger aanstaan.
 8. Wanneer je de steen dooft haal je de sierdop er vanaf en plaats je het afsluitdopje over de steen. (de steen koelt dan af)

WEETJES

1.Maison Berger Paris heeft meer dan 30 verschillende geuren voor de Lampe Berger. Uit 6 olfactieve families om uw keuze te bepalen: fruitig, fris, zoet, puur, oosters, bloemig

2.Deze uitgebreide collectie huisparfums worden in Grasse gecreëerd door parfumeurs. Volgens de Franse traditie en know-how

3.Er is ook Neutre Essentiel, een geurloos huisparfum met verschillende functies:

 1. Zuivert de lucht zonder te parfumeren
 2. Optimaliseert de intensiteit van het huisparfum
 3. Reinigt de vuursteen en neutraliseert deze bij de overstap naar een ander huisparfum.

4.Gebruik alleen de originele huisparfums van Maison Berger Paris voor je Lampe Berger. Alleen dan wordt de werking, kwaliteit en veiligheid gegarandeerd.

5.Wanneer je je Lampe Berger langere tijd niet gebruikt is het verstandig wanneer je het lont met vuursteen uit je Lampe Berger te halen, dit om verstopping te voorkomen.

6.Wees altijd voorzichtig wanneer je wat vloeistof op de Lampe Berger morst. Het bevat alcohol en is dus brandbaar, maak dan de Lampe Berger schoon en droog voordat je hem gaat aansteken.

Logo Maison Berger Paris

In de ruim 12 jaar dat wij nu Lampe Berger in onze winkel en webshop verkopen hebben wij heel veel mensen blij gemaakt met een Lampe Berger. Ook als een relatiegeschenk of kerstgeschenk voor bedrijven is het een populair artikel. Het product blijft ook in ontwikkeling doordat er met regelmaat nu geuren uitkomen en nieuwe modellen Lampe Bergers. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van het lezen van dit artikel kun je altijd even contact opnemen of mailen naar info@1572.eu

Met geurende groet,

José